top of page

Over Ons

De Bonny Birds begonnen in 1997 hun samenwerking als The Golden Voices in de Currie Show, een theaterspektakel dat vele jaren één van de hoogtepunten was van de Parade. (CD The Original en CD De Nieuwe Currie Show).     

                                                                                     

SCAN0003.JPG
SCAN0001.JPG

De Bonny Birds ten tijde van de Currie Show.

Nadat de Currie Show ophield te bestaan bleven de zangeressen in wisselende bezettingen onder de naam Girl Talk optreden. De avonden in Cafe Correct op de Parade waarbij het publiek niet ophield te scanderen om meer, zijn legendarisch te noemen.    
               
Daarnaast zongen zij alle drie in de Soul- & Gospelformatie Loud&Proud. Deze succesvolle groep trad jarenlang op in binnen- en buitenland en werkte o.a. samen met het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ook deden zij een theatertour met Madeline Bell. (CD A Song for You).

Na het uiteenvallen van deze formatie besloten Paulien van Schaik, Xandra Verkroost en Jeannet de Jager, los van hun solocarrières, opnieuw hun krachten te bundelen onder de naam Bonny Birds.  

Het met veel zorg uitgekozen repertoire bevat zowel covers als eigen nummers, meestal voorzien van een eigen arrangement. Een fantastische gitarist maakt dit Soul-, Blues- & swingende Gospelfeest compleet. Voor speciale gelegenheden kan de bezetting desgewenst worden uitgebreid met bas en/of piano. Ook is het mogelijk de bezetting terug te brengen tot alleen de drie zangeressen voor een aantal prachtige acapella nummers.        
     
De solistische kwaliteiten en de soulvolle sound maken de Bonny Birds tot een graag geziene act op diverse podia in binnen- en buitenland. Ook worden zij geroemd om hun bijdrage aan intieme ceremonies zoals doopfeesten, begrafenissen en huwelijken.

Paulien van Schaik

Paulien van Schaik studeerde Pop en Jazz aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie aan het Berklee College of Music in Boston. Zij schrijft en zingt haar eigen repertoire, zong o.a. in muziektheater shows, een gospelkoor en diverse big bands. Ze vormde een duo met de virtuoze bassist Hein van de Geyn, en er volgden vele jaren met nationale en internationale optredens, waaronder het North Sea Jazz Festival. Zij namen drie Cd’s op. Voor hun debuut CD Tenderly ontvingen ze de Edison Jazz Publieksprijs.

Scherm­afbeelding 2023-08-09 om 14.58.00.png

Jeannet de Jager

Jeannet de Jager studeerde aan het Gronings Conservatorium. Vervolgens trad ze op met diverse soul- en bluesbands, big bands en gospelkoren, o.a. op het North Sea Jazz Festival. Jarenlang vormde ze een duo met gitarist Will Sophie waarmee ze in 2002 de CD Jeannet uitbrengt. Ook werkte ze als zangeres mee aan diverse (theater)producties, zoals de dansvoorstelling You've got a watch, I've got the time en de theatervoorstelling Wereldstemmen, waarvoor zij ook een deel van het repertoire schreef.

Xandra Verkroost

In 1998 studeerde Xandra Verkroost Cum Laude af aan het Rotterdams Conservatorium. Een jaar eerder had ze de Erasmus Jazz prijs al in de wacht gesleept. In 2005 verscheen haar CD To Be With You wat o.a. resulteerde in een optreden op het North Sea Jazz Festival in 2006. In 2007 was Xandra één van de deelnemers van de pretentieuze Deloitte Jazz Award. Sinds haar afstuderen toert ze met uiteenlopende orkesten in binnen- en buitenland waaronder Zwitserland, België, Frankrijk en Rusland.

bottom of page